Мис Китай в Арт комплекс АНЕЛ

Мис Китай в Арт комплекс АНЕЛ

Posted on by simmona

Носителката на короната Мис Китай – Роузи Джу Син (ROSIE ZHU XIN) бе гост в Арт комплекс АНЕЛ в Созопол през изтеклата седмица. Ето какво сподели с нас Роузи Джу Син:
„Посрещнах изгрева на това невероятно място! Слънцето бавно се показваше от морето и огряваше величествено разпятие, забелязах силуетите и на други фигури – жена с вдигнати ръце към небето, мислител вперил поглед в хоризонта, внушителни три коня препускащи един след друг… Останах без дъх от тази великолепна гледка! По късно разбрах, че това са фигури от скулптурния парк в който бяха експонирани творби от най-значимите български автори. Като цяло Арт комплекс АНЕЛ е място изпълнено с хармония, каквато съм виждала само в нашите класически градини. Тук всичко е подчинено на архитектурни, естетични и духовни принципи с една главна цел – да се създаде пълна хармония между природа, архитектура и изкуство. Това е място за приятно прекарване на времето и отмора, така и за дейности изискващи усамотение или артистично вдъхновение.
Забележителен факта е, че идейният проект на Арт комплекс АНЕЛ е дело не на творчески колектив, а на един единствен човек – моя любезен домакин поета Ангел Симеонов, който само един ден преди да се запозная с него бе удостоен с награда за принос във духовното развитие.”

Повече за поетът и колекционер Ангел Симеонов можете да прочетете на: https://angelsimeonov.com/