Ангел Симеонов с Оскар за „Принос в духовното развитие 2019”

Ангел Симеонов с Оскар за „Принос в духовното развитие 2019”

Posted on by simmona

На официална церемония в луксозния Арт комплекс АНЕЛ в Созопол бяха отличени най-успешните компании от Черноморския регион. Министри и депутати връчиха 22 златни статуетки на призьорите.

Поетът и колекционер Ангел Симеонов получи приза за „Принос в духовното развитие 2019”. Той поздрави присъстващите с добре дошли в бутиковия Арт комплекс АНЕЛ и сподели:
„Намираме се на едно от най-живописните места на нашето Черноморие. Местност „Колокита“ – природен феномен с десетки фиорди. Намираме се на място свято, магнетично, поетично – място целунато от Бога – величественият нос „Христос”. Тук се срещат всички стихии. Тук отново започнах да пиша поезия. Написах много книги, десетки мои стихове станаха текстове на песни, изпяти от известни изпълнители“. Присъстващите чуха и авторското стихотворение на поета  „Нос Христос”.

„Нос Христос” 

Заспа морето в синя тишина.
Рибарска лодка мрежите събира.
А времето е спряло във нощта,
която под едно крило прибира
и хора, и съдби,
мечти, родени под звездите.
И само вятърът шепти,
задъхан, лунната си песен,
преди да стихне уморен
и да изгасне край скалите.

В самотен мрак брегът заспива,
потъва в синя тишина –
любов, и болки и съдби
събрал в едно, в една мечта:
Тоз светъл миг да продължи,
да греят вечно тук звездите
и вятър тихо да трепти,
да пее нежната си песен
за този бряг, за този нос,
наречен някога „Христос“.

„Започнах строителството на селището през далечната 2006 година. В основите вградих сърцето си, а моите мечти в комините. Оттогава събирам и тази уникална за нашата страна скулптурна експозиция, съставена от известни произведения на най-бележитите творци на изобразителното изкуство и на духовната ни култура. В комплекса са експонирани живописни платна на големи, известни маринисти, на стари майстори, на майстори на четката от талантливото поколение на 60-те и 80-те години на миналия век и съвременни художници.
Така АНЕЛ, както бе споменато, е единственият хотелски комплекс – музей на изящните изкуства в света.
Уважаеми дами и господа,
Изпращаме един нелек туристически сезон и се готвим за следващия. Желая на всички ви бодрост, здраве и добри финансови резултати в нашия тежък и неблагодарен туристически бранш”.

Повече за поетът и колекционер Ангел Симеонов, можете да прочетете на: https://angelsimeonov.com/

Куверт Show Cooking